O Golubiću
 
   
   
   
   
   
   
   
   
 
Projekti
 
   
   
   
>
 
 
Galerija
 
   
   
>
 
>
 
>
 

„Da li sam svuda gdje su mi tragovi...“

Oktobar 2013.g.

Zavičajno udruženje „Golubić“ Beograd u periodu septembar - decembar 2013. g. realizuje projekat: „Da li sam svuda gdje su mi tragovi...“, kojeg sufinansira Republika Srbija - KANCELARIJA ZA SARADNJU S DIJASPOROM I SRBIMA U REGIONU.

Implementacija projekta se sprovodi na dvije lokacije: 1. Beograd i okolina 2.selo Golubić i okolina Knina

Projekat “Da li sam svuda gdje su mi tragovi“ se bavi očuvanjem kulturne baštine, tradicije, običaja i posebnosti srpskog naroda sa područja Dalmacije, Like, Korduna i Banije, jačanjem veza sa dijasporom iz drugih zemalja svijeta i smanjenjem socijalne izolovanosti izbjeglica i povratnika.

.......

Sačuvati od zaborava što više toga što je krasilo srpski narod na prirodnom prostoru gdje je on živio, njegove običaje, igre, tradiciju, prirodne ljepote, i podsticati mlade generacije na ljubav i potrebu da čuvaju materijalno bogatstvo i kulturu svojih predaka i time i bogatstvo srpske kulturne baštine je težak , odgovoran i trajan zadatak.

.......

Zahvaljujući podršci Kancelarije za saradnju sa dijasporom i srbima u regionu, Republike Srbije i ovaj sajt je ugledao svjetlo dana.

Koordinatori projektnih aktivnosti su:
Ljiljana Radinović-K, član Udruženja, Milorad Stančević, predsjednik Udruženja i Radovan Bubonja, predsjednik Upravnog odbora Udruženja i volonteri, članovi Udruženja.


Jeseni 2013.g. sajt napravio: Site factory
>
 
 
Zavičajno udruženje
 
   
   
   
Članovi
 
   
   
 
Riznica
 
   
   
   
   
   
   
>
 
Golubićani