„Да ли сам свуда гдје су ми трагови...“

Октобар 2013.г.

Завичајно удружење „Голубић“ Београд у периоду септембар - децембар 2013. г. реализује пројекат: „Да ли сам свуда гдје су ми трагови...“, којег суфинансира Република Србија - КАНЦЕЛАРИЈА ЗА САРАДЊУ С ДИЈАСПОРОМ И СРБИМА У РЕГИОНУ.

Имплементација пројекта се спроводи на двије локације:
1. Београд и околина 2. село Голубић и околина Книна

Пројекат “Да ли сам свуда гдје су ми трагови“ се бави очувањем културне баштине, традиције, обичаја и посебности српског народа са подручја Далмације, Лике, Кордуна и Баније, јачањем веза са дијаспором из других земаља свијета и смањењем социјалне изолованости избјеглица и повратника.

.......

Сачувати од заборава што више тога што је красило српски народ на природном простору гдје је он живио, његове обичаје, игре, традицију, природне љепоте, и подстицати младе генерације на љубав и потребу да чувају материјално богатство и културу својих предака и тиме и богатство српске културне баштине је тежак , одговоран и трајан задатак.

.......

Захваљујући подршци Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, Републике Србије и овај сајт је угледао свјетло дана.

Координатори пројектних активности су:
Љиљана Радиновић-К, члан Удружења, Милорад Станчевић, предсједник Удружења и Радован Бубоња, предсједник Управног одбора Удружења и волонтери, чланови Удружења.


Јесени 2013.г. сајт направио Site factory
 
Завичајно удружење
 
   
   
   
Чланови
 
   
   
>
 
Голубићани