O Golubiću
 
   
   
   
   
   
   
   
   
 
Projekti
 
   
   
   
>
 
 
Galerija
 
   
   
>
 
>
 
>
 

Akcija ograđivanja i sređivanja groblja na Gredi u Golubiću

Godine 2014. pokrenuta je inicijativa za ograđivanje Golubićkog groblja na Gredi gdje se sahranjuju Arule, Bubonje, Tice, Plavše, Nokovići, Džepine, Šljivari, Zelembabe, Grubići i Čučci.
Vrlo brzo prikupljeno je dovoljno novčanih sredstva za početak radova, pa je u maju 2014. Godine, očišćen teren I dovežen bager za iskop temelja. Za nekoliko mjeseci uređeno je pola zida sa zapadne strane gde je urađena i kapija. Započeta je izgradnja zida sa sjeverne strane. Ukupna dužina kamenog zida biće dužine oko 130 metara i visine od 1,20 do 1,5 metar. Završetak ovog posla zavisiće od priliva financijskih sredstava.
Stoga, molimo sve one koji imaju grobna mjesta, a do sada nisu uzeli učešće, da u granicama svojih mogućnosti pomognu. Molimo vas također, kad ste u mogućnosti, da učestvujete i u akcijama košenja i sređivanja groblja. Akcije se organizuju svake godine po nekoliko puta.
Novčana sredstva možete uplatiti na račun Zavičajnog udruženja Golubić u Beogradu T.R. 205-135918-25 kod Komercijalne banke. Svrha doznake "za groblje na Gredi" ili na ruke Bubonja Nikoli u Golubiću, a u Beogradu Bubonja Radovanu- Dadi.

Spisak dosadašnjih priložnika za groblje na Gredi I troškovnik možete vidjeti ovdje...

Podsjetimo da su Glavičani 2012. godine sakupili novčane priloge i organizovali akciju proširenja i nasipanja puta od asfalta do groblja Greda sa strane Plavša.

VRIJEDNI GOLUBIĆANI

.......

.......

.......

.......

.......

Jeseni 2013.g. sajt napravio: Site factory
>
 
 
Zavičajno udruženje
 
   
   
   
Članovi
 
   
   
 
Riznica
 
   
   
   
   
   
   
>
 
Golubićani