O Golubiću
 
   
   
   
   
   
   
   
   
 
Projekti
 
   
   
   
>
 
 
Galerija
 
   
   
>
 
>
 
>
 

Održana promocija knjige Jovana Kablara

02. novembar 2013.g.

Dana 2. novembra 2013. u sali Gradske opštine Novi Beograd, Bulevar Mihajla Pupina 167, održana je promocija knjige Jovana Kablara "Golubić, oaza u Kninskoj krajini".

U promociji su učestovali: Maja Vukojević, psiholog, Danko Perić novinar, Milorad Stančević predsjednik zavičajnog udruženja ”Golubić” Beograd, književnik Dušan Đaković prof., Mile Rajčević prof. i autor...

Jovan Kablar je rođen u Golubiću kod Knina 1933. godine, po struci elektro-mašinski inžinjer. Većinu radnog vijeka proveo je na stručnim i organizacionim poslovima u Elektroprivredi Hrvatske. Početkom devedesetih bio je na odgovornim političkim funkcijama u R. Hrvatskoj a kasnije u Republici Srpskoj Krajini (zastupnik u Hrvatskom saboru, predsjednik Opštine Knin, Podpredsjednik Vlade i predsjednik Privredne komore Republike srpske Krajine. Nakon egzodusa 1995. živio je u Prištini da bi se 1999. godine preselio u Beograd gdje je nastavio da se bavi raznim aktivnostima u Udruženju penzionera iz republike Hrvatske. Koautor je nekoliko knjiga.

Ovu knjigu je posvetio svome rodnom selu Golubiću.

.......

......

.......

Jeseni 2013.g. sajt napravio: Site factory
>
 
 
Zavičajno udruženje
 
   
   
   
Članovi
 
   
   
 
Riznica
 
   
   
   
   
   
   
>
 
Golubićani