Одржана промоција књиге Јована Каблара

02. новембар 2013.г.

Дана 2. новембра 2013. у сали Градске општине Нови Београд, Булевар Михајла Пупина 167, одржана је промоција књиге Јована Каблара "Голубић, оаза у Книнској крајини"

У промоцији su учествовали: Маја Вукојевић, психолог, Данко Перић новинар, Милорад Станчевић предсједник завичајног удружења ”Голубић” Београд, књижевник Душан Ђаковић проф., Миле Рајчевић проф. и аутор...

Јован Каблар је рођен у Голубићу код Книна 1933. године, по струци електро-машински инжињер. Већину радног вијека провео је на стручним и организационим пословима у Електропривреди Хрватске. Почетком деведесетих био је на одговорним политичким функцијама у Р. Хрватској а касније у Републици Српској Крајини (заступник у Хрватском сабору, предсједник Општине Книн, Подпредсједник Владе и предсједник Привредне коморе Републике Српске Крајине. Након егзодуса 1995. живио је у Приштини да би се 1999. године преселио у Београд гдје је наставио да се бави разним активностима у Удружењу пензионера из републике Хрватске. Коаутор је неколико књига.

Ову књигу је посветио своме родном селу Голубићу.

.......

.......

......

Јесени 2013.г. сајт направио Site factory
 
Завичајно удружење
 
   
   
   
Чланови
 
   
   
>
 
Голубићани