O Golubiću
 
   
   
   
   
   
   
   
   
 
Projekti
 
   
   
   
>
 
 
Galerija
 
   
   
>
 
>
 
>
 

Održan XIV KRAJIŠKI LIKOVNI SALON

Oktobar 2013.g.

Udruženje Srba iz Hrvatske i Srpsko kulturno društvo “Zora”, 15. oktobra 2013. g. priredili su tradicionalnu manifestaciju 14. Krajiški likovni salon, u galeriji muzeja “Železnice Srbije”. Autori su svoje ideje iskazali u raznovrsnim materijalima i tehnikama, sa više tema, promovišući zajedništvo afirmisanih umjetnika i mladih autora.

Ovogodišnji Salon posvećen je Savi Mrkalju, reformatoru srpskog pravopisa i jednom od najznamenitijih Srba rođenih na prostoru današnje Hrvatske...

Ove godine navršava se 230 godina od rođenja i 180 godina od smrti velikana čija su se učenost i shvatanja razlikovala od ljudi onog vremena. Nagrada "Boris Markoš Mingo" za likovno stvaralaštvo mladih ove godine je dodjeljena Nikoli Zeliću za rad "Stena". Ta nagrada se tradicionalno dodjeljuje u znak sjećanja na mladog umjetnika koji je poginuo braneći Krajinu 1991.godine.

Iskazujući poruke u svojim djelima na osoben i individualan način dali su svoj doprinos Krajiškom stvaralaštvu i autori iz Golubića: Dušanka Jerković, Nikola Jerković, Dragica Opačić i Branko Opačić.

.......

Jeseni 2013.g. sajt napravio: Site factory
>
 
 
Zavičajno udruženje
 
   
   
   
Članovi
 
   
   
 
Riznica
 
   
   
   
   
   
   
>
 
Golubićani