Одржан 14. КРАЈИШКИ ЛИКОВНИ САЛОН

Октобар 2013.г.


Удружење Срба из Хрватске и Српско културно друштво “Зора”, 15. октобра 2013. г. приредили су традиционалну манифестацију 14. Крајишки ликовни салон, у галерији музеја “ Железнице Србије”. Аутори су своје идеје исказали у разноврсним материјалима и техникама, са више тема, промовишући заједништво афирмисаних умјетника и младих аутора.
Овогодишњи Салон посвећен је Сави Мркаљу, реформатору српског правописа и једном од најзнаменитијих Срба рођених на простору данашње Хрватске. Ове године навршава се 230 година од рођења и 180 година од смрти великана чија су се ученост и схватања разликовала од људи оног времена.

Награда "Борис Маркош Минго" за ликовно стваралаштво младих ове године је додјељена Николи Зелићу за рад "Стена". Та награда се традиционално додјељује у знак сјећања на младог умјетника који је погинуо бранећи Крајину 1991. године.

Исказујући поруке у својим дјелима на особен и индивидуалан начин дали су свој допринос Крајишком стваралаштву и аутори из Голубића: Душанка Јерковић, Никола Јерковић, Драгица Опачић и Бранко Опачић.

.......

Јесени 2013.г. сајт направио Site factory
 
Завичајно удружење
 
   
   
   
Чланови
 
   
   
>
 
Голубићани