O Golubiću
 
   
   
   
   
   
   
   
   
 
Projekti
 
   
   
   
>
 
 
Galerija
 
   
   
>
 
>
 
>
 

Sport

SPORT I REKREACIJA

Između dva svjetska rata u Golubiću je djelovalo Srpsko sokolsko društvo Golubić. Godine 1912. Članovi Društva učestvovali su na sletu, u sklopu zborovanja ″sokolova″ sjeverne Dalmacije, u Kosovu kod crkve Lazarice. Prvi starješina sokolskog društva je bio Ilija Reljan – Dražar, njegov zamjenik Milan Damjanović, sekretar Nikola Jerković, načelnik David Jerković, a prosvjetar Branislav Đebić, tadašnji učitelj u osnovnoj školi.

Poslije Drugog svjetskog rata, na igralištima kod škole u Golubiću školska djeca su se pripremala za sportska takmičenja. Golubićani su imali svoj nogometni klub koji se takmičio na turnirima gdje su učestvovali klubovi iz opštinskih sela i bio je opštinski prvak od 1961 do 1969. godine. Mnogi talentovani Golubićani nastavili su sportsku karijeru u NK „Dinari“ a neki od njih i u velikim jugoslavenskim klubovima.

Kao najbolja ekipa 1964. godine na opštinskom takmičenju Golubićani su učestvovali na Republičkom takmičenju u Sisku i osvojili prvo mjesto u petoboju (discipline: trčanje na 100 metara, plivanje, penjanje uz konop, bacanje kugle, i skok u dalj).

Selo je imalo više izletišta i mjesta za rekreaciju gdje su se odvijale sportske i školske aktivnosti, gdje se su se Golubićani kupali, odmarali, zabavljali . Poznata izletišta: Dželatova ili Kraljeva dolina, Svetinja, Kod škole, Šegotino vrelo. Kupališta: Vladikovac, Cvituša, više mjesta na Butižnici (kod Mlinareva mosta, Klanac, Markičin vir...jezero)

.......
.....................................................Golubićki momci igraju fudbal (foto-krajem 50-tih)

Jeseni 2013.g. sajt napravio: Site factory
>
 
 
Zavičajno udruženje
 
   
   
   
Članovi
 
   
   
 
Riznica
 
   
   
   
   
   
   
>
 
Golubićani