Спорт

СПОРТ И РЕКРЕАЦИЈА

Између два свјетска рата у Голубићу је дјеловало Српско соколско друштво Голубић. Године 1912. Чланови Друштва учествовали су на слету, у склопу зборовања соколова сјеверне Далмације, у Косову код цркве Лазарице. Први старјешина соколског друштва је био Илија Рељан – Дражар, његов замјеник Милан Дамјановић, секретар Никола Јерковић, начелник Давид Јерковић, а просвјетар Бранислав Ђебић, тадашњи учитељ у основној школи.

Послије Другог свјетског рата, на игралиштима код школе у Голубићу школска дјеца су се припремала за спортска такмичења. Голубићани су имали свој ногометни клуб који се такмичио на турнирима гдје су учествовали клубови из општинских села и био је општински првак од 1961 до 1969. године. Многи талентовани Голубићани наставили су спортску каријеру у НК „Динари“ а неки од њих и у великим југославенским клубовима.
Као најбоља екипа 1964. године на општинском такмичењу Голубићани су учествовали на Републичком такмичењу у Сиску и освојили прво мјесто у петобоју (дисциплине: трчање на 100 метара, пливање, пењање уз коноп, бацање кугле, и скок у даљ).

Село је имало више излетишта и мјеста за рекреацију гдје су се одвијале спортске и школске активности, гдје се су се Голубићани купали, одмарали, забављали . Позната излетишта: Џелатова или Краљева долина, Светиња, Код школе, Шеготино врело. Купалишта: Владиковац, Цвитуша, више мјеста на Бутижници (код Млинарева моста, Кланац, Маркичин вир...језеро)

.......
.....................................................Голубићки момци играју фудбал (фото-крајем 50-тих)

Јесени 2013.г. сајт направио Site factory
 
Завичајно удружење
 
   
   
   
Чланови
 
   
   
>
 
Голубићани